ماه: ژوئن 2022

  • ژوئن- 2022 -
    27 ژوئن
    فیزیکموتور های فضایی با پیشران هسته ای

    موتور های فضایی با پیشران هسته ای

    ساختار موتور های فضای در سفر‌های فضایی به کرات آسمانی در منظومه شمسی‌ بی‌ شک بشر به سوی موتور هایی با پیشران هسته‌ای به دلیل بهره وری بالا خواهد رفت، که همین خود اهمیت دانش فوق مهم هسته‌ای را نشان میدهد که از توسعه و پیشرفت آن در ایران به هیچ وجه نباید کوتاه آمد. در این راستا ناسا قصد دارد برای ماموریت‌های با سرنشین خود به مریخ از موتور‌های هسته‌ای استفاده کند. این موتور ها، پیشران‌های گرما هسته‌ای (NTP) نام دارند. این پیشران‌ها البته جدید نیستند و کار تحقیق و توسعه آن در دهه ۶۰ میلادی آغاز شد، اما می‌توانند زمان سفر را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و محموله‌های بیشتری را نسبت به پیشران های شیمیایی امروزی…

    بیشتر بخوانید »
  • 27 ژوئن
    خبریسرقت اسناد هسته ای ایران و لو رفتن سایت الغدیر (فردو)

    سرقت اسناد هسته ای ایران و لو رفتن سایت الغدیر (فردو)

    تصویر نقشه سایت فردو “آرشیو هسته ای” ایران که در اوایل سال ۲۰۱۸ توسط رژیم صهیونیستی سرقت شد، حاوی یک عکسی بود که تاسیسات پشتیبانی از یک سایت غنی سازی اورانیوم را نشان می داد. این سایت بعد‌ها به سایت غنی‌سازی سوخت فردو (FFEP) که در نزدیکی قم قرار دارد، معروف شد.تصویر بالا به پروژه الغدیر اشاره دارد که نام رمزی برای این پروژه غنی سازی تحت “طرح آماد” بود. این تصویر از آرشیو احتمالا مربوط به سال ۲۰۰۴ یا قبل از آن است. اطلاعات آرشیو نشان می دهد که ساخت این سایت مخفی در اوایل سال ۲۰۰۲ آغاز شد و برای تولید اورانیوم با درجه تسلیحاتی (غنی شده تا ۹۰ درصد) به عنوان بخشی از برنامه تسلیحات هسته ای…

    بیشتر بخوانید »
  • 24 ژوئن
    خبریتعداد سانتریفیوژهای ایران در طول زمان

    تعداد سانتریفیوژهای ایران در طول زمان

    در ادامه نوسینده کتاب “پیگیری خطرناک ایران برای سلاح هسته ای” دیوید آلبرایت تجزیه و تحلیلی در ارتباط با سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایران را نوشته که حاوی نکات مهم و جالبی‌ است و فارغ از آن نشان می‌‌دهد که سطح جاسوسی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران توسط آژانس چه عمقی دارد:در دو سال گذشته، ایران پس از یک توقف سه ساله به دلیل محدودیت های موجود در برنامه جامع اقدام مشترک، استقرار سانتریفیوژهای پیشرفته خود را تسریع کرده است. ایران تعهد خود را برای جایگزینی سانتریفیوژ IR-1 با سانتریفیوژهای پیشرفته نشان داده است که می توانند اورانیوم غنی شده بیشتری تولید کنند.در تصویر بالا تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته مستقر شده از سال ۲۰۱۱ تا امروز با پیش بینی تا اواسط سال ۲۰۲۲ بر…

    بیشتر بخوانید »
  • 24 ژوئن

    جهاد علمی, مرجعیت علمی, تولید علم, نظریه‌پردازی, تحول ‌و ارتقاء‌ علوم‌ انسانی

    بسم‌ الله‌ الرحمن ‌الرحیمسیاست‌های کلی علم و فناوری (نظام آموزش عالی، تحقیقات و فناوری)۱- جهاد مستمر علمی با هدف کسب مرجعیت علمی و فناوری در جهان با تأکید بر:۱-۱- تولید علم و توسعه نوآوری و نظریه پردازی.۲-۱- ارتقاء جایگاه جهانی کشور در علم و فناوری و تبدیل ایران به قطب علمی و فناوری جهان اسلام.۳-۱- توسعه علوم پایه و تحقیقات بنیادی.۴-۱- تحول و ارتقاء علوم انسانی بویژه تعمیق شناخت معارف دینی و مبانی انقلاب اسلامی با: تقویت جایگاه و منزلت این علوم، جذب افراد مستعد و با انگیزه، اصلاح و بازنگری در متون، برنامه‌ها و روش‌های آموزشی و ارتقاء کمی و کیفی مراکز و فعالیت‌های پژوهشی مربوط.۵-۱- دستیابی به علوم و فناوری‌های پیشرفته با سیاستگذاری و برنامه ریزی ویژه. ۱۳۹۳/۰۶/۲۹

    بیشتر بخوانید »
  • 24 ژوئن
    نظامیالگوریتم های کنترل انرژی در موشک‌های بالستیک ایران

    الگوریتم های کنترل انرژی در موشک‌های بالستیک ایران

    یکی‌ از شاهکار‌های ایران در ارتباط سوخت جامد موشک‌های بالستیک دستیابی متخصصین ایرانی‌ به الگوریتم های کنترل انرژی است که به عنوان مثال در موشک‌های دوربرد مانند سجیل ۲ (تصویر بالا) که جایگزین سیستم توقف رانش (Thrust Termination) در موشک سجیل ۱ شدند به کار گرفته می‌‌شوند. اما این دو (سیستم کنترل انرژی و توقف رانش) که مسئولیت تصحیح سرعت موشک در فاز بوست و به سبب آن تعیین برد موشک را دارند، دقیقا چی‌ هستند؟ توقف رانش (Thrust Termination) مفهومی خاص برای موشک های سوخت جامد است. بر خلاف سوخت مایع نمیتوان موشک سوخت جامد را به راحتی‌ متوقف کرد. هنگامی که موتور موشک با سوخت جامد شعله ور میشود، تا زمان اتمام سوخت خود به سوختن ادامه خواهد…

    بیشتر بخوانید »
  • 9 ژوئن
    حسابگر هاحسابگر تعیین مقدار خوراک و سوی (توان تفکیک) مورد نیاز برای غنی سازی در خلوص گوناگون

    حسابگر تعیین مقدار خوراک و سوی (توان تفکیک) مورد نیاز برای غنی سازی در خلوص گوناگون

    با این حسابگر میتوان مقدار خوراک مورد نیاز برای پروسه غنی سازی و توان تفکیک (سؤ) در خلوص مد نظر را حساب کرد. در اینجا به عنوان مثال اگر خلوص غنای مد نظر ۹۰ درصد (باید به صورت اعشاری ۰.۹ وارد بشود)، خلوص غنای خوراک ۰.۷۱۱ درصد (۰.۰۰۷۱۱) و خلوص اورانیوم تهی شده (تیل) که به عنوان پسماند از سانتریفیوژها خارج می‌‌شوند، ۰.۴ درصد (۰.۰۰۴) و مقدار محصول مد نظر یک کیلوگرم اورانیوم خالص در غنای ۹۰ درصد در نظر گرفته بشود، به تقریبا ۲۸۸ کیلوگرم اورانیوم خالص به عنوان خوراک با غنای ۰.۷۱۱ درصد (غنای اورانیوم طبیعی) و همچنین به ۱۷۰ سؤ نیاز است! مقدار اورانیوم مورد نیاز به عنوان خوراک را می توانید در حسابگر پایین تبدیل به مقدار…

    بیشتر بخوانید »
  • 8 ژوئن
    تحلیل

    آیا حمله موشکی ایران به سایت هسته‌ای دیمونا باعث انتشار مواد رادیواکتیو می‌‌شود؟

    برخی‌ از دوستان پرسیدند در یک حمله احتمالی‌ ایران به سایت هسته‌ای دیمونا در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران، آیا در سرزمین‌های اشغالی با آلودگی‌ هسته‌ای روبرو خواهیم شد؟ در پاسخ باید گفت که در حمله به یک راکتور هسته ای در حال کار مثل راکتور آب سنگین دیمونا، اینکه این حمله به آلودگی‌ هسته‌ای و آن هم آلودگی‌ قابل توجه هسته‌ای ختم بشود به پارامتر‌های متعددی بستگی دارد، از جمله این پارامتر‌ها، باید در نظر گرفت که توان این راکتور دقیقا چقدر است، هر چه توان بیشتر باشد، محصولات خطرناک رادیواکتیو از جمله سزیوم و یودین هم طبیعتا بیشتر خواهند بود و در محیط میتوانند پخش بشوند، بنابرین دانستن این که توان راکتور چقدر است…

    بیشتر بخوانید »
  • 8 ژوئن
    شیمی‌

    ماده فوق انفجاری RDX در کلاهک موشک‌های بالستیک ایران

    ساختار مولکولی RDX در کلاهک موشک‌های بالستیک ایران و همچنین در پهپاد‌های انتحاری از ماده فوق انفجاری به نام RDX استفاده میشود، دوستی‌ پرسیده بودند چرا بخصوص از این ماده استفاده میشود که در این پست به صورت مختصر و مفید به این ماده فوق انفجاری و مقایسه آن با دیگر مواد فوق انفجاری پرداخته می‌‌شود. همان طور که در تصویر بالا می‌بینید، ستون فقرات این مولکول را شش اتم پیوند خورده به صورت حلقوی شکل (هگزوژنی) با پیوندهای کربن-نیتروژن تشکیل می‌ دهند. نیتروژن های این حلقه هر کدام خود با یک گروه نیترو متصل هستند. گروه های نیترو (NO2) اکسید کننده های قوی (اهداکنندگان اکسیژن) می‌ باشند. این مولکول از نظر اکسیژنی نزدیک به حالت تعادل اکسیژنی است، یعنی…

    بیشتر بخوانید »
  • 8 ژوئن
    تحلیل

    فاصله ایران تا سلاح هسته‌ای واقعا چقدر است؟

    بسیاری از دوستان مدام میپرسند که اگر ایران اقدام به ساخت سلاح هسته‌ای بکند، در ظرف چه مدت زمانی‌ میتواند یک محصول کامل و قابل تحویل دهی‌ و در چه تعداد تولید و عملیاتی کند؟ به عبارت دیگر ایران تا سلاح هسته‌ای واقعا چقدر فاصله دارد؟ در پاسخ باید گفت که واقعا بر فرض اگر نظام به طور پنهانی‌ تا کنون سلاح نساخته باشد و اکنون که در آستانه هسته‌ای است (و این آستانه تا ابد هم ادامه نخواهد داشت و باید هر چه زودتر ضربه را زد!) اقدام به همچین کاری بکند، اگر مشق شب خود را در سال‌های گذشته پس از پروژه آماد انجام داده باشد که شواهد و قرائن نشان می‌‌دهند، انجام داده است، به عنوان مثال…

    بیشتر بخوانید »
  • 8 ژوئن
    فیزیک

    چگونه ماشین‌های سانتریفیوژ به هنگام انبار شدن از بین می‌‌روند؟

    پرسیدند چگونه ماشین‌های سانتریفیوژ به هنگام انبار شدن از بین می‌‌روند و وضعیت چگونه میبود اگر ماشین‌ها وصل میبودند اما گازدهی‌ نمیشدند و همچنین تحقیق و توسعه ماشین‌های پیشرفته در احیای برجام به چه صورت خواهد بود؟ انبار کردن ماشین ها، پس از تفکیک قطعات آن، به مانند مگنت ها و دیگر قطعات کلیدی باعث میشود تا ماشین‌ها از بالانس افتاده و خود روتور هم به مرور زمان بالانس خود را به دلیل فرسودگی یا قرار گرفتن تحت تاثیر شرایط محیطی از جمله دما از دست بدهد، و بکارگیری ماشین‌ها بعد از سال‌ها انبار کردن، مستلزم چک دقیق و بالانس مجدد با در نظرگیری دیگر قطعات تفکیک شده است. هر ماشینی پس از مدت‌ها انبار شدن دیگر الزاما قابل بالانس…

    بیشتر بخوانید »
دکمه بازگشت به بالا