ماه: آگوست 2022

  • آگوست- 2022 -
    30 آگوست
    خبری

    ضبط یک شناور بی‌ سرنشین سطحی آمریکایی (Explorer)

    طبق گزارش منابع غربی ایران (سپاه پاسداران) قصد ضبط یک شناور بی‌ سرنشین سطحی آمریکایی (Explorer) با “طناب” را در خلیج فارس داشته است که با واکنش (غیر نظامی) USS Thunderbolt “طناب” را سپاه در نهایت آزاد و محل را بعد از ۴ ساعت ترک کرده است! این شناور بی‌ سرنشین شامل ابزار‌های مختلف جاسوسی از جمله حسگر ها و رادار و غیره می‌ باشد. بعید نیست که قبل از اقدام به توقیف، این شناور مزه پراکنی یا دیگر کار‌های خارج از عرف از جمله نفوذ به آبهای ایران کرده باشد که اینگونه قصد بر توقیف گرفته بودند. در کلیپ بالا می‌بینید که چگونه شناور بی‌ سرنشین سطحی آمریکایی توسط کشتی‌ ایرانی‌ کشیده می‌‌شود. بعید نیست بعد از این کشیدن…

    بیشتر بخوانید »
  • 22 آگوست
    نظامی

    تیربار موشکی خورگو

    تصاویر بهتری از سایت موشکی مجهز به تیربار موشکی خورگو در جنوب ایران را به همراه ۴ محل پرتاب دوتایی می‌بینید که از این ۴ محل، ۳ تای آن ساخته و بنظر بسیار سخت شده ا‌ند و یکی‌ دیگر هنوز باید تکمیل بشود. این‌ها همان طور که پیشتر هم در پست‌های مربوطه گفته شد، سیلو نیستند، و در واقع دریچه‌ای برای پرتاب موشک خواهند بود. موشک‌ها به صورت دسته ۵ تایی به صورت ریلی در زیر هر یک از این دریچه‌ها قرار گرفته و شلیک خواهند شد. در واقع از این ۴ محل پرتاب، میتوان ظرف ۵ دقیقه، ۴۰ موشک با برد ۱۷۵۰ کیلومتری شلیک کرد که قدرت آتش قابل توجهی‌ را ممکن می‌‌سازد! باید دید زمان بارگزاری مجدد موشک‌ها…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    فیزیک

    بازده سلاح هسته‌ای تابعی از جرم‌ مواد شکافت پذیر هسته ای

    بازده سلاح هسته‌ای تابعی از جرم‌ مواد شکافت پذیر هسته ای در این جدول یکی‌ از سوال‌هایی که مکرر پرسیده می‌‌شود به خوبی‌ پاسخ داده شده که چه مقدار مواد شکافت پذیر در سلاح هسته‌ای صرفا بر پایه شکافت هسته ای، چقدر قدرت انفجاری تولید می‌کند. و همان طور که در این جدول می‌بینید، همه و همه بستگی شدیدی به سطح پیشرفتگی طراحی‌ سلاح هسته‌ای دارد. به عنوان مثال اگر طراحی‌ بمب ضعیف باشد، طبق این جدول ۱۶ کیلوگرم اورانیوم غنی شده بازده‌ای بالغ بر ۲۰ کیلوتن TNT خواهد داشت، معادل این بازده با ۶ کیلوگرم پلوتونیوم قابل دستیابی خواهد بود. بمب مرد چاق که از فناوری پایینی برخوردار بود، از تقریبا همین مقدار پلوتونیوم استفاده میکرد. باید گفته شود…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    فیزیکموشک کروز هایپرسونیک روسی Zircon

    آیا ابر پلاسمای موشک کروز هایپرسونیک روسی Zircon باعث کاهش سطح مقطع موشک می‌‌شود؟ آیا کشف موشک سخت تر میشود؟

    در اینجا باید اول دید که آیا پرواز در ارتفاع اپتیمال ۲۷ کیلومتری از سطح زمین (این موشک به دلایلی تنها در این ارتفاع، کمی‌ بیشتر کمی‌ کمتر، کار می‌کند که پیشتر در پستی مفصل توضیح داده شد) با سرعت هایپرسونیک اصلا قادر به تولید ابر پلاسمای چشمگیری است یا خیر؟ و اگر تولید می‌‌شود این ابر دارای چه خواصی از نظر فرکانس پلاسما، چگالی‌ الکترون‌ها و اتم‌های یونیزه شده، دما و غیره است. به طور کلی‌ کاهش سطح مقطه جسمی‌ در ابر پلاسما ممکن است و اتفاق هم می‌‌افتد، اما در عین حال باید گفت که همیشه این طور نیست و ابر پلاسمای تولید شده بنا بر شرایطی حتی میتوانند سطح مقطع جسم را بسیار افزایش دهند. اینکه ابر…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    نظامی

    چگونه سرعت‌های هایپرسونیک وحشتناک در موشک‌های ضد ماهواره به دست می‌‌آیند؟

    در پاسخ باید گفت که برای تولید همچین شتاب های سرسام آوری نیاز به استفاده از سوخت‌های جامدی با چگالی انرژی بالا، استفاده از سوختی که با کیفیت ذره های تولید شده در مقیاس نزدیک به یک یا چند میکرون و بهره گیری از موادی به نام نانو ترمایت‌ها تولید شده در مقیاس نانو متر هستند که فرایند سوزش را به شدت شتاب می‌‌دهد (از این مواد همچنین در موشک‌های بالستیک پر شتاب ایرانی‌ مثل حاج قاسم نیز بهره گرفته می‌‌شوند) و همچنین طراحی‌ grain سوخت به عنوان مثال به شکل ستاره ای که در آغاز بیشترین سطح را برای سوزش سوخت ارائه می‌‌دهد، است. همه این موارد افزایش سرعت سوزش سوخت در محفظه و پیوستگی آن و در نتیجه…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    فیزیکخوشه بندی و جلوگیری از ناپایداری احتراق

    خوشه بندی و جلوگیری از ناپایداری احتراق

    در این تصویر زیبا خوشه بندی‌های موتور‌های ماهواره بر سایوز را می‌بینید. خوشه بندی موتور به معنای استفاده بیش از یک موتور به صورت همزمان است و این باعث افزایش سطح رانش نسبت به یک تک موتور می شود و بدین روی از این روش برای بلند کردن محموله های سنگین در ماهواره بر‌ها به فضا و همچنین در موشک‌های قاره پیما (مثل SS-18 Satan) برای انتقال کلاهک‌های هسته‌ای چند تایی با بازده‌های چند صد کیلوتنی و بیشتر به صورت میرو استفاده می کنند. در بسیاری از طرح های بلوک شرق (شوروی سابق) از موتور‌های خوشه ای استفاده می‌ شود. مشهورترین آنها RD-180 است، یک طراحی بسیار موفق که روس‌ها تا به امروز آن را به آمریکایی‌ها میفروشند. در بعضی…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    فیزیک

    حمله هسته‌ای به فردو

    حمله هسته‌ای به فردو در این نمودار احتمال تخریب تاسیسات زیرزمینی را در حمله هسته‌ای با کلاهک هایی با بازده متفاوت را می‌بینید. در این نمودار بمب رها شده به زمین نفوذ نمیکند و صرفا پیش از برخورد به زمین منفجر می‌‌شود. در اینجا همچنین مقاومت سنگ گرانیت ۱کیلو بار در نظر گرفته شده که برابر با ۱۰۰ مگاپاسکال است که از نظر تاب و توان مقاومت بسیار قابل توجه است. در حمله هسته‌ای عاملی که باعث تخریب می‌‌شود، امکان تولید موج شوک قدرتمند در انفجار هسته‌ای است، بدین روی با کلاهکی با بازده مناسب در اینجا ۲۵۰ کیلوتن میتوانید تاسیسات فردو در عمق ۹۰ متری را با احتمال ۹۶ درصد تخریب کنید. البته همان طور که در نمودار می‌بینید،…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    حسابگر ها

    حسابگر بازده تسلیحات هسته‌ای اورانیومی

    در این حسابگر بازده یک بمب هسته‌ای (صرفا بر پایه شکافت هسته ای) در واحد کیلوتن TNT به عنوان تابع مقدار جرم اورانیوم در نظر گرفته شده بر اساس سطح فناوری بمب در محدوده تعیین شده را میتوان حساب کرد. در اینجا حساب بر اساس سه سطح فناوری، یعنی‌ پیشرفته، نیمه پیشرفته و ابتدایی انجام می‌‌شود. هر یک از این سطح‌ها ارتباط مستقیم با میزان فشردگی کره هسته‌ای اورانیومی دارد، به عنوان مثال در یک طراحی‌ پیشرفته، فشردگی کره هسته‌ای به بیشترین اندازه ممکن می‌‌رسد و بدین روی با مقدار اورانیوم کمتری، میتوانید بازده بسیار قابل توجهی‌ تولید کنید، در واقع در طراحی‌‌های پیشرفته با مقدار کمی از مواد شکافت پذیر میتوانید کار را به سرانجام برسانید و اندازه و…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    فیزیکسوپر فیوز هسته ای

    سوپر فیوز هسته ای

    سوپر فیوز هسته ای در مورد احتمال کشندگی کلاهک‌های موشک‌های بالستیک در پست پیشین صحبت شد. در این راستا همچنین باید به نکته مهم دیگری اشاره کرد. یک قطعه مهم و کلیدی در کلاهک موشک‌های بالستیک چه متعارف و چه غیر متعارف یعنی‌ در کلاهک های هسته‌ای فیوز‌های انفجاری هستند و بخصوص نوع پیشرفته تر آن‌ها یعنی‌ سوپر فیوزها که در تصویر بالا ملاحظه می‌کنید. سوپر فیوزها نقش کلیدی در میزان کشندگی و تخریب هدف در سلاح هسته‌ای بازی می‌‌کنند. قبل از اختراع سوپر فیوزها، حتی دقیق‌ترین موشک های بالستیک حامل کلاهک‌های هسته ای ممکن بود به اندازه کافی نزدیک اهدافی که در برابر حمله های هسته‌ای سخت شده‌اند، منفجر نشوند. اما سوپر فیوز‌های جدید به روشی بسیار مؤثرتر (با…

    بیشتر بخوانید »
  • 21 آگوست
    نظامیاستفاده از هوش مصنوعی در پهپاد های ایران

    استفاده از هوش مصنوعی در پهپاد های ایران

    سخنان سردار سلامی درباره استفاده از هوش مصنوعی در پهپاد ها بی‌ تردید یکی‌ از گام‌های اساسی‌ در پیشرفت پهپادی ایران استفاده از هوش مصنوعی بود که این امکان را ایجاد می‌کند تا پهپاد از داده های حسگرهای متصل به پهپاد برای جمع آوری و پیاده سازی داده های بصری و محیطی استفاده کند. این داده ها پرواز خودکار یا کمکی را امکان پذیر و عملیات را آسان تر می کند و دسترسی ها را افزایش می دهد. پهپادهای مبتنی بر هوش مصنوعی تا حد زیادی به بینایی کامپیوتری (computer vision) متکی هستند و این فناوری پهپادها را قادر می سازد تا اهداف را در حین پرواز شناسایی کنند و امکان ثبت و تجزیه و تحلیل اطلاعات در خود پلتفرم…

    بیشتر بخوانید »
دکمه بازگشت به بالا