ماه: آگوست 2021

  • آگوست- 2021 -
    30 آگوست
    فیزیک

    مسیر ایران و کره شمالی در غنی سازی هسته ای

    پس از اینکه ایران فعالیت‌های استخراج کانسنگ اورانیوم در معدن ساغند را طبق برنامه و به گفته صالحی برای تولید کیک زرد بیشتر، یعنی‌ ۱۰۰ تن در سال، افزایش داده، و خود را به صورت بالقوه در pole position برای یک فرار احتمالی‌ هسته ای و همچنن فشار بیشتر به غرب قرار داده است، شخصی در فضایی توییتر در ارتباط با ساخت سلاح هسته‌ای ایران گفته بود که ایران طبق اسناد به سرقت رفته هسته‌ای از یک سیستم implosion متفاوتی نسبت به کره شمالی‌ استفاده کرده و داده‌های کره برای ایران به منظور ساخت سلاح هسته ای، برای اینکه ایران نیاز به تست سلاح نداشته باشد، مفید نخواهند بود و اینکه کره بر روی پلوتونیوم کار کرده و ایران بر…

    بیشتر بخوانید »
  • 29 آگوست
    خبری

    از سرگیری راکتور پلوتونیومی کره شمالی در یونگبیون

    طبق گزارش والستریت ژورنال کره شمالی‌ کار راکتور پلوتونیومی خود را از سر گرفته است که از سال ۲۰۱۸ خاموش شده بود. این همان راکتوری بود که بر اساس طرح آن راکتور سوریه (این پست) به آن اشاره شد، ساخته شده بود. کره شمالی‌ به حق یک سیاست بسیار روشن و همراه با برنامه دقیقی‌ را برای ساخت سلاح و از همه مهمتر توسعه و تحویل دهی‌ توسط سیستم‌های مختلف تحویل دهی‌ دنبال می‌کند که باید به رهبر جوان این کشور که یک تحصیل کرده غرب هم است، صمیمانه تبریک گفت. بدون هیچ گونه توجه به سر و صدا‌های خارجی‌ ضربه موثر را وارد می‌کند. آژانس اتمی سازمان ملل اعلام کرد به نظر می رسد کره شمالی فعالیت راکتور تولید…

    بیشتر بخوانید »
  • 29 آگوست
    فیزیکnuclear. atomics.ir

    پس از ساخت سلاح هسته‌ای چگونه میتوان اطمینان کار خواهد کرد؟

    پس از ساخت سلاح هسته‌ای چگونه میتوان اطمینان حاصل کرد که این سلاح چه در فاز عملیاتی و چه پس از انبار کردن برای ۱۰ یا ۲۰ سال یا چند دهه همچنان به هنگام نیاز کار خواهد کرد؟ قابلیت اطمینان از عملکرد سلاح هسته‌ای در درجه اول به اجزای غیر هسته‌ای سلاح بستگی دارد. یک سلاح هسته ای در کل از ۴ تا ۶ هزار قطعه تشکیل شده است که اکثرا اجزای غیر هسته‌ای سلاح هستند. با تست‌های انجام شده روی قطعات غیر هسته‌ای میتوان تا در صد بالا (۹۸ درصد) اطمینان حاصل کرد که این قطعات در زمان نیاز کار خواهند کرد. اجزای هسته‌ای سلاح هم بر اساس دهه‌ها آزمایشات و تجربیات کسب شده طراحی میشوند که میتوان از…

    بیشتر بخوانید »
  • 28 آگوست
    تحلیل

    نحوه کشف راکتور هسته‌ای سوریه

    در ارتباط با کشف راکتور هسته‌ای سوریه در (این پست) که برای سال‌ها زیر دماغ موساد در حال ساخت بود و هیچ بنی‌ بشری از آن مطلع نبود، باید گفت که اشتباه فوق فاحش یک ابله ۶ دنگ سوری پروژه مشترک سلاح هسته‌ای ایران، سوریه و کره شمالی‌ را بر باد هوا داد. این فرد کسی‌ نبود جز رئیس سازمان انرژی اتمی‌ سوریه به نام ابراهیم عثمان که با یک لب تاپ پر از اسناد فوق محرمانه از طراحی این راکتور از زمان آغاز ساخت تا پایان با بسیاری از عکس‌های افراد دخیل در این پروژه به وین برای جلسه ای در آژانس سفر می‌کند و این لپ تاپ را در هتل میگذارد و به سیاحت در شهر می‌‌رود. مامورین…

    بیشتر بخوانید »
  • 28 آگوست
    نظامی

    ایران چه طور میتواند با این نظارت شدید سلاح بسازد؟

    در این رابطه لازم به ذکر است که به عنوان مثال اشاره کوتاهی به مقاله فایننشال تایمز می‌کنم که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و در آن نگرانی‌ هایی در مورد سرنوشت ۵۰ تن اورانیوم طبیعی سوریه که برای سوخت راکتور الکبیر در استان دیرالزور سوریه (که سال ۲۰۰۷ توسط رژیم صهیونیستی بمباران شد) در نظر گرفته شده بود، مطرح شدند. فایننشال تایمز به ویژه این نگرانی را بیان کرد که سوریه می تواند این اورانیوم را در اختیار ایران قرار داده باشد. گزارش شده است که ایران چندین سال تلاش کرده است اورانیوم طبیعی با کیفیت بالا را در بازارهای سیاه بین المللی به دست آورد. اگرچه ایران اورانیوم طبیعی خود را استخراج می کند، اما می تواند موجودی…

    بیشتر بخوانید »
  • 27 آگوست
    فیزیک

    بمب‌های گرما هسته‌ای نمکی یا بمب‌های هیدروژنی نمکی

    در راستای سری پست‌های پیشین در ارتباط با بمب‌های گرما هسته‌ای دو مرحله‌ای متداول و بمب‌های نوترونی، این بار به یک نوع دیگر از اثرگذار‌ترین بمب‌های هسته‌ای میپردازیم، و آن چیزی نیست جز بمب‌های گرما هسته‌ای نمکی یا بمب‌های هیدروژنی نمکی که قابلیت ایجاد عدم دسترسی‌ بشر به مناطق مد نظر و حتی فراتر از آن را برای دهه‌ها دارند. این بمب برای اولین بار توسط فیزیکدان مشهور لئو ژیلارد پیشنهاد داده شد. بمب نمکی از نظر قدرت تخریب، از تخریب کمتری نسبت به بمب‌های هیدروژنی معمول برخوردار است، اما این قابلیت سهمگین را دارد که محیط را برای سالیان طولانی آلوده به مواد رادیوکتیو و بدین روی غیر قابل سکونت کند. اگر همچین بمبی در ژاپن هیروشیما به کار…

    بیشتر بخوانید »
دکمه بازگشت به بالا