ماه: سپتامبر 2022

  • سپتامبر- 2022 -
    30 سپتامبر
    نظامی

    آزمایش بمب گرما هسته‌ای (هیدروژنی) انگلستان

    اگر زیباترین نباشد، قطعا یکی‌ از زیبا‌ترین آزمایشات بمب گرما هسته‌ای (هیدروژنی) بریتانیا با قدرت انفجاری ۳ مگاتن TNT است که اثرات آن را حتی بر روی سربازان خود (معروف به سربازان اتمی‌) آزمایش کردند. آن قسمتی‌ که پس از انفجار در حین تشکیل قارچ هسته‌ای بسیار قهوه‌ای می‌‌شود، در واقع کثیف‌ترین قسمت از محصولات بمب در آن یافت می‌‌شود! طراحی‌ این بمب واقعا محشر و یک شاهکار علم و فناوری بود! همچین بمب‌های به راحتی‌ توسط موشک‌های بالستیک و کروز قابل تحویل دهی‌ هستند! ابر‌های تولید شده، معروف به ابر‌های ویلسون هستند که بر اثر زیر فشار تولید شده و بدین روی کاندنس شدن قطره‌های آب در هوا به دلیل مکش شدید تولید می‌‌شوند! موج انفجار چنین بمبی ویران…

    بیشتر بخوانید »
  • 30 سپتامبر
    تحلیل

    سوئچ ناوبری شاهد 136 و 131

    در مورد پهپاد شاهد ۱۳۱ و ۱۳۶ انتحاری همچنین باید اضافه کرد که حاوی ۴ سوئچ ناوبری نیز هستند که عبارتند از: PGNSS, DGNSS, SGNSS, HDG که در تصویر بالا ملاحظه می‌کنید! DGNSS در واقع دیفرانسیل GNSS است و از طریق استفاده از شبکه ای از ایستگاه های مرجع زمینی امکان انتقال اطلاعات به پهپاد برای بهبود دقت در تعیین موقعیت خود را فراهم می کند. ایستگاه‌های زمینی‌ برای تصحیح خطای موقعیت (به هر دلیلی‌) در سیگنال‌های ماهواره‌ای به کار گرفته می‌‌شوند و در صورت استفاده از هر دو (GNSS + ایستگاه مرجع) میتوان دقتی‌ بالغ بر ۱۰ سانتیمتر در تعیین موقعیت نیز به دست آورد! ایستگاه‌های زمینی‌ میتواند تا چند صد کیلومتر را پوشش بدهند. نکته مهم اما اینجاست…

    بیشتر بخوانید »
  • 29 سپتامبر
    تحلیل

    جاسوسی از تاسیسات هسته ای

    غلامرضا حسینی جاسوس هسته‌ای که اعدام نشد و با خوش شانسی‌ از طناب دار گریخت! پیشتر در پستی توضیح داده شد که وزارت اطلاعات در سال ۲۰۰۹-۲۰۱۰ چگونه سیستم برقراری ارتباط سازمان تروریستی سیا با جاسوسان خود در ایران و سراسر جهان را کشف کرد که منجر به دستگیری ده‌ها تن از جاسوسان بسیار خطرناک این سازمان تروریستی و اعدام برخی‌‌ها و کشف دیگر جاسوسان در خارج از ایران، مخصوصا در روسیه و چین شد، اکنون رویترز مصاحبه مفصلی از یکی‌ از جاسوسان ایرانی‌ خطرناک که دست بر قضا دسترسی‌ به‌ سایت نطنز و فردو هم داشته بود، منتشر کرده است که باری دیگر نشان می‌‌دهد که هر ضربه که نظام خورده‌، از درون بوده و بدون این افراد سرویس‌های…

    بیشتر بخوانید »
  • 28 سپتامبر
    خبری

    تصاویری زیبا از ورودی‌های سایت هسته‌ای فردو

    تصاویری زیبا از ورودی‌های سایت هسته‌ای فردو در نزدیک قم را می‌بینید. این سایت ۵ ورودی دارد (در واقع سه ورودی؛ اون دو تا ورودی کنار یکدیگر در واقع یک ورودی هستند) و ورودی جانبی آن کاملا حصار کشیده شده است! نقش درونی‌ خود سایت از نظر مهندسی‌ خوب طراحی‌ شده که پیشتر در پست کاملی به تجزیه و تحلیل آن پرداخته شد. در کنار ورودی سمت راست سوله سفید رنگی‌ قرار گرفته که احتمالا برای نگهداری تجهیزات یا مواد هست‌ای یا تجهیزات پشتیبانی سایت باشد، که البته چندان جالب نیست که خارج از سایت قرار گرفته است! در ادامه سوله‌های متعددی هم در ۲.۵ کیلومتری ورودی سایت قرار گرفته ا‌ند که به نظر می‌‌رسند در ارتباط با این سایت…

    بیشتر بخوانید »
  • 26 سپتامبر
    نظامی

    سامانه ترموباریک TOS 1

    حمله به مواضع ارتش اوکراین توسط سامانه ترموباریک TOS 1 روسی را می‌بینید. این ویدئو کمی‌ قدیمی‌ است، احتمالا مربوط به چند ماه پیش باشد، اما از زاویه بسیار خوب و نزدیکی‌ فیلمبرداری شده که حس دقیق و خوبی‌ از میزان خسارت وارد آمده توسط این سامانه مهلک به بیننده ارائه می‌‌دهد. در تسلیحات ترموباریک مواد منفجره تقریبا ۱۰۰ درصد سوخت هستند و از اکسیژن هوای اطراف برای ایجاد انفجار استفاده می‌‌شود، به عبارت دیگر مواد منفجره خود دیگر حامل اکسیژن نیستند! در نتیجه به طور قابل توجهی انرژی بیشتری نسبت به مواد منفجره معمولی با وزن برابر دارند و در کسری از ثانیه آزاد خواهند کرد! انفجار یک کلاهک یا یک بمب ترموباریک دمای بسیار بالایی تولید می‌کند که…

    بیشتر بخوانید »
  • 26 سپتامبر
    نظامی

    اهمیت سامانه راداری کوتاه برد

    در این ویدئو پرتابه‌های مستقر در سامانه برد کوتاه Tor m2 روسی را می‌بینید. در اینجا پهپادی (به احتمال زیاد شناسایی) از فاصله نزدیک در اوکراین توسط ارتش روسیه منهدم می‌‌شود! در واقع این یکی‌ از راهکار‌های موثر و در عین حال باز به نسبت ارزان مقابله با پهپاد‌های دارای ابعاد و سطح مقطع کم است که خوشبختانه ایران نیز این سامانه را با ساخت سامانه دزفول (Tor m1) بومی کرده است. در این تصویر در سمت راست رادار سرچ (کشف) از نوع فعال آرای فازی AESA و در سمت چپ رادار درگیری (باند X، یک رادار به نسبت قوی فعال آرای فازی AESA) را می‌بینید. این سامانه حاوی مجموعا ۱۶ پرتابه است! در نسخه ایرانی‌ (دزفول) اما از ۸…

    بیشتر بخوانید »
  • 25 سپتامبر
    خبری

    تاسیسات جدید هسته‌ای در جنوب نطنز

    در مورد تاسیسات جدید هسته‌ای در جنوب نطنز در دل کوه‌های کرکس هم باید گفت که این طور که به نظر می‌‌رسد کار با قدرت خوبی‌ ادامه دارد و همچنان از یک تونل خاکبرداری‌های گسترده‌ای در حال انجام است. در یکی‌ از تونل‌های شرقی‌ جریان آب و حجم عظیمی از سنگ و خاک را مشاهده می‌کنید. بتن و مواد مورد نیاز عایق کاری برای تونل‌ها در همان محدوده طبق تصاویر ساخته می‌‌شوند. در ورودی غربی و یکی‌ از ورودی‌های شرقی‌ extension چند ده متری دیده می‌‌شوند. کار این دو ورودی به نظر می‌‌رسد که تمام شده باشند! این مجموعه هسته‌ای گسترده که در آن هم ساخت ماشین‌های پیشرفته و هم غنی سازی صورت خواهد گرفت، دسته کم سه ورودی (یکی‌…

    بیشتر بخوانید »
  • 25 سپتامبر
    نظامی

    موشک سوخت مایع رضوان

    در مورد موشک سوخت مایع رضوان با برد ۱۴۰۰ کیلومتری و کلاهک جدا شونده پرسیده بودند که در اینجا باید گفت که سپاه پاسداران برای کاهش هزینه و ساده سازی و انبارداری بهتر و ایجاد گزینه سوخت مایع، در کنار موشک سوخت جامد خیبرشکن، روی به استفاده از کلاهک تک مخروطی و بدون بالک در این موشک آورده است. عدم استفاده از بالک‌های هدایتی باعث کاهش اصطکاک و افزایش سرعت به هنگام ورود به جو خواهد شد. طبق اطلاعات منتشر شده سرعت بازگشت به جو ۸ ماخ خواهد بود. طرح های سه مخروطی (موشک سجیل) نسبت به طرح های مخروطی ساده (موشک رضوان) ضریب درگ بیشتری به دلیل ایجاد امواج شوک در قسمت هایی که خطوط شکسته می‌‌شوند، دارند. در…

    بیشتر بخوانید »
  • 24 سپتامبر
    نظامی

    آخرین آزمایش هسته‌ای آمریکا

    در دقیقا ۳۰ سال پیش، ۲۳ سپتامبر ۱۹۹۲، آمریکا آخرین آزمایش هسته‌ای خود را با نام رمز «دیویدر» انجام داد. بوش در ۲ اکتبر ۱۹۹۲ Hatfield Amendment را امضا کرد که مثلّا “توقف” آزمایش هسته‌ای آمریکا را ترتیب می‌‌داد. البته این آزمایشات به ظاهر به اتمام رسیدند و بی‌ تردید آزمایشات محرمانه‌ای هم باید صورت گرفته باشند. به هر روی پس از این امضا آمریکا هر چند که خود را در ظاهر محدود کرد، اما باز صد‌ها آزمایش زیر بحرانی‌ در نوادا در عمق تقریبا ۴۰۰ متری از سطح زمین انجام داد و پیوسته به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه داد. سرریز نتایج آزمایشات تسلیحات هسته‌ای و صد‌ها آزمایش زیر بحرانی‌ به عنوان مثال منجر به ساخت تسلیحات هسته ای…

    بیشتر بخوانید »
  • 23 سپتامبر
    خبری

    برد موشک جدید سامانه مهلک پدافندی سوم خرداد

    در مورد برد موشک جدید سامانه مهلک پدافندی سوم خرداد پرسیده بودند که آیا برد آن واقعا ۲۰۰ کیلومتر است؟ در اینجا طبق تصاویر منتشر شده پیدا است که بوستر هم قطور تر و هم طول موتور موشک افزایش پیدا کرده است که این یعنی‌ برد بیشتر این موشک با افزایش تراست (شتاب بیشتر) و سوزش بیشتر حاصل خواهد شد. البته اگر در سوخت این موشک از نانو ترمایت‌ها هم استفاده کرده باشند، این احتمال را میتوان داد که برد حتی بیش از ۲۰۰ کیلومتر، شاید حول و حوش ۲۴۰ کیلومتر هم باشد یا از سرجنگی با مواد فوق انفجاری جدید و کمتری استفاده بشود! در اینجا اما باید گفت که این ماکزیموم برد ۲۰۰ یا ۲۴۰ کیلومتر برای اهداف…

    بیشتر بخوانید »
دکمه بازگشت به بالا